Time to design...

Ugen der gak…

Der har været drøn på i sidste uge, masser af dejlige event, julefrokost, butiksåbninger og lanceringer af nye spændende produkter. Jeg drønede rundt indimellem jeg skrev og skrev og skrev og blev ved med at skrive….om ure, for når man først tager fat i et emne som folk brænder så meget for, så ender man jo med at blive grebet af entusiasmen, og selv mærke den der spirende interesse for et emne jeg ikke før har troet, at jeg skulle finde så vildt interessant…men det gør jeg nu…virkelig en fascinerende verden at dykke ned i. Og helt optimalt var det, da jeg af Klarlund var inviteret til VIP aften på Børsen fredag for at se nogle af de fineste, mest avancerede og dyreste ure. En aften hvor eksperter fra de forskellige ur mærker ( der forhandles hos Klarlund ) stod klar til at øse ud af deres viden og vise ure frem som normalt ligger bag pansrede glasruder i Basel.

Audemars Piguet ur på Klarlund Expo 2013, Børsen Copenhagen.

Audemars Piguet ur på Klarlund Expo 2013, Børsen Copenhagen.

Et af dem var dette…Audemars Piguet til den nette sum af 6,7 mill., og så er det vist også betalt.

Men som nogen måske vil spå, bliver lommerure det næste store hit. Jeg tror dog der går et par år, men der er flere der begynder at vise lommeurer, dette fra Panerai og en top checket nyfortolkning af et lommeur.

Panerai lommeur til ca. 1,4 mill.

Panerai lommeur til ca. 1,4 mill.

Et sted var glas montrerne lavet om til miniature værksteder, det var super fint….se her et lille urmager værksted.

miniature urmageri på ur og smykkeudstillingen på Børsen 2013.

miniature urmageri på ur og smykkeudstillingen på Børsen 2013.

Og som musikalsk surprise kom ingen ringere end hele Danmarks Rasmus Seebach og gav en lille intim koncert. Billedet er lidt rystet, men det kan være svært at vippe med rumpetten og fotografere samtidigt. 😉

Rasmus Seebach på Børsen til Klarlund Expo 2013

Lørdag stod den på bagning af årets første peberkager….Og det var rigtig hyggeligt. Først bagte Iben og Flora en portion af de figurer, der kan samles og stå…de havde dog ikke tålmodighed til at pynte dem….så resten af dejen gik til de store piger, som lavede både figurer og lidt pebernødder.

I kan lige få opskriften, hvis I også er klar til at jule lidt.

Peber kager som elge, egern, pindsvin og kagemænd og koner. Julestart 2013.

 

Peberkager.

Ingredienser:

550 g Hvedemel
150 g brun farin
1½ dl sirup
150 g smør
1 tsk. ingefær
3 tsk. kanel
½ tsk. nelliker
2 tsk. natron
1 æg

 

Tilberedning af peberkager

1.   Brun farin, sirup og margarine smeltes sammen i en gryde under omrøring. Når det begynder at koge skal du tage det af varmen.
2. Tilsæt krydderier og natron.
3. Når dejen er afkølet, røres æg og Hvedemel i lidt af gangen og gerne gennem en sigte.
4. Dejen æltes godt sammen, og hviler i køleskabet mindst en time eller til næste dag.
5. Rul dejen ud i ca. ½ cm tykkelse og skæres ud i figurer.

Bagetid: Ca. 8 min. ved 200° C (varmluft 180° C).

Stjerne peberkage

Stjerne peberkage. Julestart 2013.

Rigtig god fornøjelse !

 

   

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Time to design...