Solhat og siv- forlænger sommeren.

Køkkendrømme og gourmet lækkerier.

Sådan her ville jeg også se ud, hvis jeg var den heldige ejer af et Boform køkken af den kaliber, som de viser i butikken ude på Hellerupvej….Det er simpelthen noget af det ypperste indenfor snedker håndværk. De kredser for detaljerne og går tydeligvis ikke på kompromis med kvalitet. Så jeg bliver ved med at drømme.

Here is how I would look if I was the lucky owner of a Boform kitchen of this caliber as they displays in the Boform store on Hellerupvej …. It is simply one of the finest kitchen  designs I have seen for a long time. The craftmanship and nursing around the details is quite unique. They obviously do not compromise on quality. So I keep on dreaming.

The chef Karsten Kroman cooking the Wagyu steak in the fantastic beautiful kitchen by Boform with white Italian marble on the table and on the wall in combination with brass.

The chef Karsten Kroman cooking the Wagyu steak in the fantastic beautiful kitchen by Boform with white Italian marble on the table and on the wall in combination with brass.

Denne aften stod i “fremtidens køkken” tegn. Dvs. at vi fik lidt historie fra Boforms af CEO Lars Mehlum. Senere fortalte trendekspert Mads Arlien Søborg hvordan han ser fremtidens køkkener. Nogle af buzz ordene var: Slow luxury – digital detox – køkken oplevelser-fremfor køkken trends. Så umiddelbart ikke det store nye…vi ved det jo alle sammen…vi vil have færre ting, men bedre forarbejdede og meget gerne lokalt produceret. Vi går en tid i møde, hvor vi har behov for at være off-line indimellem, der bliver zoner eller tidspunkter, hvor vi slukker alle skærme og er tilstede med hinanden. Det kunne blive at vi samles om måltiderne i et køkken, som i dag er ligeså meget en stue. Vi har ikke længere behovet for en stue med TV, da vi ser hvad vi ønsker hver især på vores devices, hvor vi har lyst. Så køkkenet hvor vi samles om maden bliver et leverum.

This evening we should get some knowlegde of the future kitchen trends. We started the evening by getting to know the history of Boform by CEO Lars Mehlum. Later trend expert Mads Arlien Søborg told us how he sees the future of kitchens. Some of the buzz words were: Slow luxury – digital detox – kitchen experiences-rather than kitchen trends. So not the big news … we all know it … we want to have fewer things but better crafted and preferably locally produced. We head towards times where we need to be off-line in between, there will be zones or times when we turn off all screens and is present with each other. It could be that we gather for meals in a kitchen, which today is almost like a livingroom. We no longer need a living room with TV, as we see what we want on each of our devices where we want. So the kitchen will be where we gather around food, and it will become the central and most important room in our homes.

CEO for Boform Lars Mehlum tells us about the company Boform and it's history.

CEO for Boform Lars Mehlum tells us about the company Boform and it’s history.

Og jeg må sige hvis jeg havde dette køkken ville jeg også tilbringe al min tid der…jeg lover det…jeg ville ALDRIG forlade det….det er SÅ pænt. når det er lukket har du de smukkeste låger med sildebens mønster i røget eg, skubber du lågerne ind mellem sektionerne åbner sig et dekadent sort marmor interiør…JEG ER VILD MED DET !  What’s not to like ?

The closed kitchen with the dark wood and black Italian marble.

The closed kitchen with the dark wood and black Italian marble.

And I must say if I had this kitchen, I would spend all my time there … I promise … I would NEVER leave it …. it’s SO elegant and well-made. When it is closed, you have the most beautiful doors with herringbone pattern in dark wood. Ejecting the doors between the sections, a decadent black marble interior comes at sight … I AM TOTALLY IN LOVE ! What’s not to like ?

And when you open the doors....you get this...a black marble bar.

And when you open the doors….you get this…a black marble bar.

Men efter at have savlet over køkkenerne, kunne vi så savle lidt over hvad gourmet kokken Karsten Kroman kunne fremtrylle…og det var ikke småting…vi startede med en lækker reje bisque skilt med dild olie….kan kun sige det skal smages…og det er faktisk så heldigt at Karsten gerne lærer fra sig, han har nemlig en kokkeskole der hedder “all about cooking” og jeg kan varmt anbefale dig at prøve den…man har en fest i hans selskab…og så lærer man en masse, jeg var der for noget tid siden…det kan du læse om her. Men billedet af ham i starten af dette indlæg siger vist meget godt hvor sjovt man har det.

After having been drooling over the delicate kitchens, could we drool over what gourmet chef Karsten Kroman could come up with… and there was a lot of delicious courses… we started with a delicious shrimp bisque with dill oil …. can only say, you have to taste it … and it is indeed fortunate that Karsten like to teach, he has a cooking classes called “all about cooking” and I highly recommend you to try it … you have a party of his company … and you learn a lot, I was there some time ago … that you can read about here. The first picture in this post says it all.2016-08-25-19-22-14-1

Wagyu steak with truffle glace and thyme oil....that is so incredible good.

Wagyu steak with truffle glace and thyme oil….that is so incredible good.

Red porridge with fresh berries, double cream and roasted almonds.

Red porridge with fresh berries, double cream and roasted almonds.

Hele aftnen var lavet i samarbejde med Bo Bedre, som også var tilstede sammen med en del læsere og gode kunder til Boform. Så hold øje med Bo Bedre’s læser arrangementer, de er rigtig gode. Her sidst på aftnen, var festen er flyttet “i køkkenet” og alle hyggede sig i selskab med Boform’s søde medarbejdere og Karsten Kroman. Vi gik derfra helt høje af al den eye candy og maverne fyldt med de bedste lækkerier samt drømmene om et nyt køkken. (den drøm har stået på ret længe og det bliver desværre nok ikke i den klasse….men man har jo lov at drømme…så det gør jeg fortsat.;-))

The entire evening was made in collaboration with Bo Bedre, who was also present along with some of their readers and customers to Boform. So watch Bo Bedre’s readers events, they are really good. Here late in the evening, where the party has moved into the kitchen and everybody enjoyed the company of Boform’s sweet staff and Karsten Kroman. We walked away quite high on all the eye candy and ouor stomachs filled with the best goodies, and dreams of a new kitchen. (That dream has been going on for very long time and it will unfortunately probably not be this high-end kind …. but I keep dreaming …;-))2016-08-25-20-12-10.
 
   

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solhat og siv- forlænger sommeren.