Græskartid- uden madspild !

Marmor hitter… nu også med græskar !

Som boligstylist kan man ikke undgå at blive påvirket af tendenserne…og nu tager jeg den “to the MAX”…og bager MARMOR KAGE.

Jeg er stadig der, hvor jeg gerne vil inspirere til, at I bruger kødet fra jeres græskar…så hermed en version, hvor den lyse del i marmorkagen er med græskar kød. den er super delicious…lidt svampet og god…

Marmor kage med græskar.

Marmor kage med græskar.

Ingredienser :

300 g græskar kød

200 g sukker

200 g smør

250 g hvedemel

3 æg

2 tsk. Bagepulver

2 tsk. vanlijesukker

En god klump frisk ingefær (alt afhængelig af hvor stærk du ønsker smagen)

1 spsk. Kakaopulver

Sådan gør du:

  1. Start med at grave græskar kød ud af dit græskar. Sørg for at fjerne kernerne. Blend 300 g groft.
  2. Rør smør og sukker sammen.
  3. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg.
  4. Bland vaniljesukker, bagepulver og 200 g hvedemel. Vend det forsigtigt i blandingen.
  5. Tag 1/3 af dejen fra, og kom kakaopulver i den.
  6. Kom ingefæren igennem en hvidløgspresser. Kom det og græskar kødet i resten af dejen, og de sidste 50 g mel vendes heri.
  7. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og kom først halvdelen af din lyse dej deri. Kom den mørke porrtion dej oveni, og sidst resten af den lyse dej oveni. Nu kan du med en paletkniv køre et mønster i dejen. Men bland ikke for meget bare så dejen for et marmor look.
  8. Bag nu kagen i ovnen v. 175 grader i 1 time.
  9. Lad den køle helt af inden du skære i den.

Vi havde ikke helt tålmodigheden til at lade den køle, hvilket også ses på billedet. Men det gjorde den ikke dårligere.;-)

Lun marmorkage med lidt græskar.

Lun marmorkage med lidt græskar.

Er ikke sikker på hvad Fru. Blomsterberg ville mene om afbagningen, måske 3 minutter mere ville ikke have skadet…men igen tålmodighed og kagetrangen var for stor hos os ;-).

Rigtig scaryyyyy HALLOWEEN derude !

Efterårsfornemmelser på bænken foran sommerhuset.

Efterårsfornemmelser på bænken foran sommerhuset.

 

Håber du blev inspireret... send endelig din ris og ros og måske dine gode idéer... jeg vil elske at høre fra dig ! Lene Nissen / Peekaboo design
   

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskartid- uden madspild !